tutorial - sotning

Tänk på att jag inte är speciellt bra, men kan försöka tipsa lite ändå och ge lite tips?

Börja med att lägga dit en bas. Själv använder jag mig av produkter från Max Factor och Make Up Store på bilden.

Nu ska du börja med ögonskuggan. Men innan du applicerar den bör du lägga en ögonprimer som gör att skuggan håller bättre och får bättre färg.När du gjort det tar du en svart kajal och drar/ritar ut den form du vill ha på din sotning. I mitt fall vill jag ha en skapligt rund form. Annars kan man välja på kantig, avlång eller som jag, rund.
När du är färdig med formen ska du börja sudda. Sudda ut alla skarpa kanter och få till en början till en sotning.Nu när du suddat ut kanterna ska du lägga ett löst puder under ögonen. För den svarta skuggan du kommer använda lär vilja falla ner på kinderna och förstör därför din bas. Så ett smart tips, köp ett löspuder!
Nu ska vi lägga dit den svarta skuggan! Du kan använda dig av andra färger också om du vill, starka som röd eller blå, eller kanske lite neutralare som guld och silver.
När du fått dit all mängd skugga du vill ha, då ska du börja sudda utåt. Samma här, få bort alla skarpa linjer och kanter och få till en mörkare nyans på själva globen och jobba dig uppåt för en ljusare nyans.
Glöm sedan inte fransmarkering och att fylla i vattenlinjen med svart kajal! Viktigt, viktigt.
Om du sen är nöjd, lägg dit lite eyeliner och massor av mascara för en bättre effekt!KLART!Gjorde även en "efterlikning" av en sminkning Linda Hallberg gjort, dock blev den inte så lyckad, men den duger väl..Blev lite knäppt med färgerna då de blev väldigt svaga på vissa ställen och väldigt starka på andra.. Men det var roligt att prova :) Kanske gör det fler gånger!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback